NieuwsRSS

Belangrijk om weten in het kader van de hervorming van de verkooprechten is dat de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) voortaan strikter zal toezien op prijsbewimpeling. Stelt men na vergelijking met de databank met ijkingspunten van de Vlaamse overheid sterke indicaties van prijsbewimpeling vast, dan kan er een herziening volgen van de reële verkoopwaarde. Dit zou dan resulteren in het verlies van de rechtenvermindering (abattement van €80.000). Voor vastgoedmakelaars kan dit belangrijke gevolgen hebben. Voorzichtigheid is dus geboden.

20/03/2018

Het voorstel van de Vlaamse meerderheid om de gemeentelijke grondbelastingen te laten variëren binnen gemeenten, krijgt groen licht van de Raad van State.

19/03/2018

Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. "We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni", aldus Tommelein.

16/03/2018

Het ziet ernaar uit dat de hervorming van de verkooprechten zoals vooropgesteld voor de zomer zal ingaan, zo schrijft De Tijd. 'Aangezien de Raad van State geen bezwaren maakt, zitten we op schema om de aankoopbelasting op gezinswoningen vanaf juni te verlagen naar 7 procent', zo zegt Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open VLD).

15/03/2018

Vorig jaar kwamen er in Vlaanderen 41.296 nieuwe zonnepaneleninstallaties bij. Na de grote terugval in 2013 heeft de Vlaming zonne-energie duidelijk terug in de armen gesloten. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "Voor dergelijke cijfers moeten we teruggaan tot in 2012. Een dikke proficiat aan de burgers die fantastische inspanningen leveren voor onze omslag naar hernieuwbare energie."

13/03/2018

Eigenaars wiens grond door een bestemmingswijziging plots meer waard is, zullen daarvoor voortaan een hogere vergoeding moeten betalen. De Codex-trein verhoogt namelijk de bedragen waarop de planbatenheffingen berekend worden.

12/03/2018

Er komt een einde aan het belastingonderscheid tussen zaakvoerders met een eenmanszaak en bedrijfsleiders van een vennootschap die een gratis woning ter beschikking krijgen van de firma. Dat besliste minister van Financiën Van Overtveldt zopas.

12/03/2018

Pagina's