Nieuws

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens en van minister van Middenstand Willy Borsus een voorontwerp van wet goed dat de wet houdende organisatie van het beroep van vastgoedmakelaar wijzigt.

14/07/2017

De Kamercommissie Justitie heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat kraken strafbaar moet maken, maar de tekst kan niet meer voor de zomervakantie in de plenaire Kamer worden goedgekeurd. De Franstalige oppositiepartijen PS en CDH hebben een tweede lezing gevraagd, waardoor het voorstel over het parlementair verlof wordt getild. N-VA, CD&V, Open VLD én oppositiepartij SP.A reageren misnoegd.

14/07/2017

De gevolgen van het Amerikaanse rentebeleid sijpelen met mondjesmaat door naar Europa. Dat zal je voelen wanneer je binnenkort op zoek gaat naar een woonlening of wanneer je onlangs een lening met variabele rente afsloot.

13/07/2017

Daags voor de laatste ministerraad van de Vlaamse regering zijn N-VA en CD&V het nog oneens over het optrekken van de huurwaarborg van twee naar drie maanden. Minister Homans (N-VA) wil de maatregel doordrukken, maar CD&V eist sociale compensaties.

13/07/2017

CIB Vlaanderen sluit de deuren van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli. Vanaf maandag 24 juli zijn we er opnieuw. Wij wensen iedereen een deugddoende zomervakantie!

12/07/2017

Vroeger werden heel wat verschillende berekeningsmethodes gebruikt om de waarde van een vruchtgebruik te bepalen. Voortaan publiceert de wetgever jaarlijks een tabel die duidelijkheid brengt. Deze tabel is sinds vandaag opnieuw bijgewerkt.

11/07/2017

Facebook gaat een eigen dorp bouwen. Willow Campus krijgt onder meer woningen waar 1.500 mensen betaalbaar kunnen wonen, winkels en een mooi centraal plein. Het Amerikaanse bedrijf doet dat om de crisis op de huizenmarkt in Silicon Valley op te lossen. Er worden nauwelijks huizen gebouwd, waardoor de huurprijzen gigantisch hoog zijn en werknemers van de bedrijven in de buurt vaak erg lang moeten rijden naar het werk.

11/07/2017

Pagina's