Nieuws

Het Grondwettelijk Hof vernietigt de Vlaamse Energieheffing, beter bekend als de Turteltaks. Voor 2016 en 2017 blijft hij wel behouden, om rechtsonzekerheid en administratieve moeilijkheden te vermijden. Dat meldt persagentschap Belga.

22/06/2017

Onze bevolking wordt steeds ouder en dat maakt van zorgvastgoed een gewilde investering. Vooral assistentiewoningen winnen aan populariteit.Onderstaande tabel van het agentschap Zorg en Gezondheid maakt duidelijk hoe het aantal erkende groepen assistentiewoningen in Vlaanderen de voorbije jaren gestaag is toegenomen. De provincie Antwerpen spant daarbij de kroon.

20/06/2017

Stel: je krijgt te maken met een echtpaar dat een gezinswoning wil huren. De huurovereenkomst wordt echter enkel getekend door één van beide echtgenoten. Is de huurovereenkomst dan wel rechtsgeldig? We krijgen hierover geregeld vragen binnen, maar de wetgever is hierover klaar en duidelijk: een huurovereenkomst voor een gezinswoning die wordt ondertekend door een van beide echtgenoten is wel degelijk rechtsgeldig - gelet op het wettelijk vermoeden dat het recht op de huur aan beide echtgenoten toebehoort, ook al heeft slechts een van hen de huurovereenkomst gesloten. De registratie van de huurovereenkomst kan om die redenen dan ook niet worden geweigerd.

20/06/2017

In 2016 zijn opnieuw meer boetes uitgeschreven voor inbreuken op de energiecertificaten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) vroeg de cijfers op.

20/06/2017

"Samen met vakorganisaties van vastgoedmakelaars en eigenaars willen we een convenant afsluiten gericht op het informeren en sensibiliseren van de verhuurders." Met die boodschap reageerde Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) in De Standaard op de bevindingen van een studie over wijdverbreide discriminatie op de private huurmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

19/06/2017

De gemeenten Aarschot, Affligem, Bever, Herk-de-Stad, Horebeke, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Moerbeke, Overijse, Wijnegem, Zingem, Zwalm werden toegevoegd aan de bestaande lijst van 265 gemeenten waar een bijzondere informatieplicht geldt. Wie in één van die gemeenten onroerende goederen te koop of voor meer dan negen jaar te huur stelt, moet bijzondere informatieverplichtingen nakomen in onderhandse overeenkomsten én voor elke vorm van publiciteit.

19/06/2017

Dat zegt Stijn Van Nieuwerburgh, een wereldautoriteit op het vlak van huizenmarkten en financiële economie, in Z-Talk Goossens. Van Nieuwerburgh is hoogleraar aan de Stern School of Business van de New York University.

16/06/2017

Pagina's