12,7% meer woningen gekocht en verkocht

14 oktober 2015
Teaser: 

In het derde trimester van dit jaar (juli, augustus en september) zijn er in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar 12,7% meer huizen en appartementen gekocht en verkocht. Dat blijkt uit de notarisbarometer van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

n het derde trimester van 2015 steeg het aantal vastgoedtransacties met 12,7% in vergelijking met het derde trimester van 2014. Vooral in juli en augustus was het bijzonder druk op de Belgische vastgoedmarkt, met een stijging van maar liefst 18% tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De stijging van het aantal vastgoedtransacties was zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel te merken, met een stijging van respectievelijke 11,8%, 14,5% en 12,7%. Vlaanderen bereikt daarmee hetzelfde niveau als vorig jaar, toen de woonbonus hervormd werd. Toen kochten veel mensen nog snel een woning, om te kunnen genieten van de oude woonbonus. “Dat dat niveau wordt bereikt zonder nieuwe maatregelen, is uitzonderlijk”, zegt Bart Van Opstal van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat aan VTM NIEUWS.

Bron: VTM nieuws

Bekijk de VTM-reportage.

Share: