Appstublieft: de populairste apps onder de vastgoedmakelaars

29 augustus 2017
Teaser: 

De tijd dat een gsm enkel diende om te bellen en te sms’en, is al lang voorbij. Met je smartphone kan je alle kanten uit, ook op beroepsvlak. Drie CIB-leden delen hun favoriete (vastgoed)apps.

Andy Vanhoudt

Optimus Vastgoed, Heusden-Zolder
CIB-afdeling: Limburg

WhatsApp

Klanten communiceren steeds meer via WhatsApp. Het is een geweldige app die op een eenvoudige manier toelaat om berichten en foto’s door te sturen en te bellen. Meer en meer vervangt deze app de traditionele sms.

Periscope

Met Periscope kan je livestream video’s posten via Twitter of Facebook. Je kan kandidaat-kopers uitnodigen om op een door jou bepaald tijdstip naar de video te kijken. Zo zien ze op voorhand of de woning interessant is, wat dan weer resulteert in kwalitatief goede bezichtigingen.

Coyote

Als vastgoedmakelaar wil je niet te laat komen op een afspraak. Dat geeft een slechte indruk. De Coyote-app brengt je gelukkig steevast op de hoogte van de gevaren op de weg. Je krijgt in real-time een overzicht van de verkeersomstandigheden en bij files krijg je automatisch een nieuwe snellere route voorgesteld.

Philippe Mous

Immogy, ’s-Gravenwezel
CIB-afdeling: Antwerpen

Sync.ME


Met Sync.ME kan je zien wie je belt, ook wanneer de oproeper niet in je contactenlijst voorkomt. In je belgeschiedenis vind je achteraf alle nuttige info over de oproeper. Zeer praktisch wanneer je wordt opgebeld door potentiële klanten.

Sun SeekerMet deze leuke app kan je simuleren waar de zon staat op welk uur van de dag en op welke dag van het jaar. Inval van zonlicht speelt voor veel mensen ook een rol bij hun zoektocht naar een woning. Komt er bijvoorbeeld zon op de achtergevel, dan is met deze app het bewijs onmiddellijk geleverd.

Waze


Deze navigatie app vervangt de vaste GPS in de wagen. Ik gebruik de GPS minder en minder omdat Waze veel accurater is en je zo goed als exact zegt wanneer je op je bestemming zal aankomen. Dankzij deze app kan je de files perfect omzeilen.

Kristof Declercq

Redd Properties, Nieuwpoort
CIB-afdeling Kust

Around Studio

De app die ik heel veel gebruik is deze van Around Studio om een 3D virtuele tour te maken in een pand. Het grote voordeel is dat de app bijzonder goed werkt en heel eenvoudig te hanteren is.

Parkmobile

Deze app om betalend te kunnen parkeren is een must aan de kust, aangezien het hier overal betalend parkeren is. Zeker als je met klanten een bezoek doet, dan hoef je niet steeds naar een parkeermeter te hollen om geld bij te steken. Je drukt op de app en deze zoekt de dichtstbijzijnde parkeermeter. Je hoeft dan enkel nog je aankomst en vertrek aan te geven en maandelijks wordt met factuur afgerekend. Het is overigens nog goedkoper parkeren ook.

Facebook

Eigenlijk hoef ik bij de app van Facebook niet veel te verduidelijken. Samen met andere sociale media is dit voor mij nog de ideale weg om b-to-c mijn contacten te houden en deze te informeren.

Share: