Belg laat woonkrediet met reden voor derde keer herzien

12 augustus 2016
Teaser: 

De grootbanken zien steeds meer klanten aankloppen met de vraag hun woonkrediet nogmaals te herfinancieren. Belgen profiteren daarmee van de extreem lage rente om een kleiner bedrag per maand te moeten afbetalen. Het is een fenomeen dat de voorbije jaren door de dalende rente al veelvuldig voorkwam.

Inmiddels staat de rente echter zo laag, dat velen dachten dat de citroen bij hun bank nu wel was uitgeperst. Het is dan ook verrassend dat de Belgische grootbanken gisteren een nieuwe golf van herfinancieringen meldden. KBC telde in het tweede kwartaal van 2016 liefst 30 procent meer klanten die hun woonkrediet herfinancieren. BNP Paribas Fortis zelfs 128 procent meer. En ook bij ING België is er sprake van ‘een duidelijke toename in het tweede kwartaal.’

Brexit
"Sommige klanten laten hun woonkrediet zelfs al voor de tweede of de derde keer herfinancieren", aldus financieel directeur Luc Populier van KBC gisteren in de marge van de presentatie van de jaarcijfers. Een trend die volgens hem nog enige tijd kan aanhouden. "Want na de Brexit is de rente nog dieper gezakt."

Bron: De Standaard

Share: