Burenpremie voor wie samen renoveert

06 september 2016
Teaser: 

Als minstens tien mensen in één gemeente samen hun woning energiezuiniger maken, krijgen ze vanaf 1 januari 2017 een premie van maximaal 400 euro. De Vlaamse regering wil er zo voor zorgen dat we sneller en meer renoveren.

Vanaf 1 januari kan wie samen met anderen zijn of haar woning energiezuiniger maakt, daarvoor een premie krijgen. Als minstens tien woningen in één gemeente een energierenovatie ondergaan, krijg je per woning maximaal 400 euro voor de ondersteuning. Alle gemaakte kosten komen in aanmerking: het opvragen van offertes, de begeleiding van de werken, de kwaliteitscontrole, het zoeken van de aannemer,… De premie zal uitbetaald worden door de distributienetbeheerders Eandis en Infrax en komt bovenop de bestaande premies voor energiebesparende maatregelen (dakisolatie, hoogrendementsglas, spouwmuurisolatie, enz.).

Goed voor milieu én portemonnee
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "Het is heel belangrijk dat we met z’n allen zo efficiënt mogelijk omgaan met onze energie. Niet alleen om onze energie- en klimaatdoelstellingen te halen in 2020, maar ook voor ons milieu én voor onze portemonnee."

Bron: Bouw & Wonen

Lees het volledige artikel.

Share: