Homans wil voorwaarden sociale lening verstrengen

27 februari 2015
Teaser: 

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil de voorwaarden voor het krijgen van een sociale lening nog verstrengen. 'Ik wil het laten afhangen van het inkomen op het ogenblik van de aanvraag', klinkt het.

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil de voorwaarden voor het krijgen van een sociale lening nog verstrengen. Die voorwaarden werden op 1 januari 2015 al bijgesteld. Maar de N-VA-minister wil nog een stap verder gaan. Nu wordt bijvoorbeeld bij de aanvraag nog gekeken naar het inkomen van drie jaar geleden. "Ik wil dat bijsturen en laten afhangen van het inkomen op het ogenblik van de aanvraag", aldus Homans.

Een woning kopen of renoveren is vaak een zware investering en niet iedereen krijgt bij de bank even vlot een hypothecaire lening. Mensen kunnen daarom ook een sociale woonlening met een lagere rentevoet (2 procent) aanvragen bij het Vlaams Woningfonds of de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Die sociale woonlening wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Bron: Ik Ga Bouwen

Share: