Neem een abonnement op de AntiWitWas-tool

12 december 2017
Teaser: 

De tool AntiWitWas kan op steeds meer gebruikers rekenen. Deze digitale toepassing helpt je bij je wettelijke verplichtingen in het kader van de antiwitwaswetgeving. Nu het jaareinde nabij is, werden op het voorbije Vastgoedcongres de tarieven voor volgend jaar bekendgemaakt. Nieuw zijn de abonnementsformules die worden geïmplementeerd:

Voor 2018 zijn er drie mogelijke abonnementsvormen:

- Abonnement brons. Goed voor 20 transacties + 1 jaarverslag.

  Standaardprijs: €180,00, exclusief BTW. CIB-leden krijgen op het einde van het kwartaal na boeking 50% ristorno.

- Abonnement zilver. Goed voor 100 transacties + 1 jaarverslag.

  Standaardprijs: €360,00, exclusief BTW. CIB-leden krijgen op het einde van het kwartaal na boeking 50% ristorno.

- Abonnement Goud. Goed voor onbeperkt aantal transacties + 1 jaarverslag.

  Standaardprijs: €540,00, exclusief BTW. CIB-leden krijgen op het einde van het kwartaal na boeking 50% ristorno.

De abonnementen moeten worden aangekocht per onderneming en zijn één jaar geldig vanaf de datum van aankoop (dus niet per kalenderjaar). Indien een abonnement vervalt, kan er uiteraard een nieuw abonnement worden aangekocht. Van zodra het abonnement niet meer geldig is, wordt het standaard transactiebedrag aangerekend (€15 excl. BTW). De abonnementen zullen kunnen worden aangekocht vanuit de AntiWitWas-tool zelf, die via CIBweb.be of Vastgoedloket.be te raadplegen is.

De AntiWitWas-tool werd in de loop van dit jaar goedgekeurd door de FOD Economie, het controleorgaan van de vastgoedsector. Dit wil zeggen dat, als je de toepassing gebruikt zoals bedoeld, je wordt geacht in orde te zijn met je antiwitwasverplichtingen. De tool maakt het voor de vastgoedmakelaar mogelijk om bij een transactie de betrokken partijen (contacten) te identificeren en ook de nodige informatie te genereren om het wettelijk verplichte jaarverslag op te maken.

Share: