Toegang tot CIBweb en tools wordt eenvoudiger en veiliger

28 oktober 2016
Teaser: 

CIBweb heeft een publieke zone waar iedereen terechtkan en een beveiligde zone voorbehouden voor de CIB-leden. Met de nieuwe toepassingen zoals Kadasterfinder, MyRent Pro, AntiWitWas-tool, BTV-tool en Covast, kwam de terechte vraag van de vastgoedmakelaars naar een enkele aanmelding voor alle toepassingen. Die wens wordt nu ook ingewilligd met de zogenaamde Immo-Connect account. Met als resultaat een grotere gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om meer gebruikers, meer tools en intenser gebruik toe te laten. En zo zet CIB Vlaanderen een nieuwe stap in de digitale wereld.

Op maandag 7 november gebeurt vanaf 16 uur de vernieuwing van de aanmeldschermen van diverse applicaties die de CIB-leden kunnen gebruiken via CIBweb. Ook de unieke aanmelding voor alle tools wordt dan in gebruik genomen. Bovendien zal een aantal technische verbeteringen worden doorgevoerd, die het aanmelden nog efficiënter en veiliger maken. Verschillende applicaties die de CIB-leden via CIBweb kunnen gebruiken, maken na 7 november gebruik van hetzelfde aanmeldsysteem en toegangsbeheer. Zo wordt de identiteit van elke gebruiker geverifieerd vooraleer hij of zij verder kan. Tevens controleert het beheersysteem of de gebruiker de nodige toelatingen en erkenningen heeft voor het gebruik van de applicaties. Het toegangsbeheer respecteert de adviezen van de commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Vanuit de helpdesk, de ledenconsulenten en vanuit de  CIB-leden komt geregeld feedback die ter harte wordt genomen. Er wordt continu geïnvesteerd om CIBweb zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. CIB Vlaanderen heeft dan ook in samenwerking met ORIS nv, de dienstverlener van CIB, de nodige aanpassingen aan het achterliggende systeem gedaan om aan de noden van de leden te voldoen.

Eén account, eenmaal aanmelden
Het zal bij gebruik onmiddellijk duidelijk worden dat met één account al deze toepassingen kunnen worden geopend, namelijk de Immo-Connect account. Wie zich op een applicatie heeft aangemeld, kan zich ook direct aanmelden op de andere toepassingen. Zo wordt het aanmelden op zich een pak makkelijker. Bij de eerste aanmelding op een van deze toepassingen zal men meteen de vernieuwde schermen te zien krijgen. Alle schermen gebruiken nu een uniforme achtergrond, kleuren, logo’s… in een herkenbare huisstijl.

Beheren wordt eenvoudiger en veiliger
Met de vernieuwingen wordt het eenvoudiger om accounts en organisaties te beheren. De gebruiker moet telkens bij de start van een toepassing kiezen in welke hoedanigheid hij die toepassingen wilt gebruiken. De bestaande account van de gebruikers van een van de onderstaande toepassingen wordt automatisch omgevormd naar een Immo-Connect account. Bestaande gebruikers hoeven dus geen nieuwe account aan te maken. Op maandag 7 november zullen vanaf 16 uur de verbeteringen worden doorgevoerd. Dit wil zeggen dat CIBweb, BTV-tool, MyRent Pro, KadasterFinder, AntiWitwas, ROMi, bizMart en Covast tijdelijk niet zullen werken. In de loop van de avond worden de acties uitgevoerd die nodig zijn om het vernieuwde systeem te activeren. Zodra alles terug werkt, zullen de gebruikers een e-mail krijgen, zodat ze weten dat ze opnieuw volop kunnen gebruikmaken van de applicaties.

Info en hulp
Bijkomende informatie is beschikbaar op www.immo-connect.be. Voor vragen of hulp bij het aanmelden met de Immo-Connect account staat de helpdesk paraat via support@immo-connect.be. Zij helpen iedereen zo snel mogelijk verder. Bij vragen of eventuele problemen betreffende een toepassing blijven de gekende support e-mailadressen beschikbaar. Op 25 november 2016 kan iedereen terecht op de stand van ‘Het Vastgoedloket’ voor meer informatie of hulp over Immo-Connect, de wallet, CIBweb en alle tools.

Share: