Wie nog kot zoekt, kan koopje doen

25 augustus 2017
Teaser: 

Goed nieuws voor wie nog op zoek is naar een kot in Leuven of Antwerpen: door het overschot aan kamers vallen er koopjes te doen. Sommige kotbazen gebruiken promo-acties als 'Eén maand gratis'.

Ludo Clonen, hoofd van de dienst Studentenhuisvesting aan de KU Leuven: "Een zevental jaar geleden kampte Leuven met een groot tekort aan studentenkamers. Dat had uiteraard gevolgen voor de prijs: die ging stevig de hoogte in. Er moest actie ondernomen worden en de KU Leuven is zelf én in een partnership met private spelers studentenresidenties gaan bouwen. In totaal zijn er 4.500 kamers bijgekomen, waardoor het totaal nu op 42.000 zit en we een overschot hebben. Uiteraard heeft dat de prijs van de koten gedrukt."

Onderhandelen met de kotbaas
In Gent en in Hasselt zijn er geen grote tekorten of overschotten, in Antwerpen zijn er wel al enkele jaren zo'n 2.000 kamers te veel. Ook daar kunnen studenten en hun ouders dus shoppen. "Onderhandelen mag altijd", zegt een kotbaas. "Maar ik run geen tapijtenwinkel. Als iemand 250 euro wil geven voor een kamer van 450 euro dan wijs ik hem of haar vriendelijk de deur. Het zou me in een onmogelijke positie brengen: wat met de andere studenten die wél de gevraagde prijs betalen voor een gelijkaardige kamer?"

Bron: De Morgen

Lees het volledige artikel.

Share: