Stedenbouwkundige vergunning

Teaser: 

Deze vergunning heb je nodig om bouwwerkzaamheden op een terrein uit te voeren

Description: 

De vroegere bouwvergunning werd vervangen door de stedenbouwkundige vergunning, maar men spreekt nog vaak van een bouwvergunning. Deze vergunning heb je nodig om bouwwerkzaamheden op een terrein uit te voeren.

More Info: 

Wie een huis koopt en plannen heeft om een deel van het huis te verbouwen of om een extra deel bij te bouwen, moet over een stedenbouwkundige vergunning beschikken. In sommige gevallen is er al zo’n vergunning aanwezig. Wie zijn huis verkoopt moet dus aan de koper melden of er al dan niet een stedenbouwkundige vergunning aanwezig is. Dit moet worden vermeld in de onderhandse verkoopovereenkomst en authentieke akte van aankoop.

Dit doet de vastgoedmakelaar voor je: 

De vastgoedmakelaar gaat na of er een stedenbouwkundige vergunning voor de woning die wordt verkocht, aanwezig is of niet. Hij zal dit melden in de onderhandse verkoopovereenkomst.

Als je van plan bent om de woning die je koopt te verbouwen, kan de vastgoedmakelaar je ook uitleggen voor welke werken je een stedenbouwkundige vergunning nodig hebt en hoe je deze stedenbouwkundige vergunning kan verkrijgen.