Ledenvoordelen

CIB Vlaanderen biedt haar leden een grote waaier van diensten aan zodat de CIB-vastgoedprofessional efficiënt en correct kan werken.

 

Persoonlijke ledenconsulent

Per provinciale afdeling staat een persoonlijke ledenconsulent de CIB-leden met raad en daad bij.

 

Goed verzekerd

CIB-leden genieten via de CIB bovenbouw extra dekking in kapitalen en voorwaarden op de collectieve BA polis.
Bovendien zijn er tal van premies waarop speciale voordeeltarieven gelden voor CIB-leden.

 

Vlot en juist werken dankzij RealSmart & andere handige tools

RealSmart is dé software voor de makelaar van morgen. Een intelligente oplossing voor dossieropbouw en -beheer. Met RealSmart start de digitale transformatie van de vastgoedkantoren nog vandaag! Het gebruik van RealSmart is gratis voor CIB-leden.
CIB-leden kunnen ook gebruik maken van een set van handige online tools. Voor de betalende diensten kan dit zelfs met een lopende rekening (wallet). Vele van de tools werden geïntegreerd in RealSmart! Ga naar het overzicht van de tools.

 

Gratis juridische ondersteuning

CIB-leden kunnen voor een telefonisch juridisch advies gratis terecht bij de advocaten van hun provinciale afdeling. Daarnaast stelt de studiedienst van CIB Vlaanderen up-to-date modeldocumenten, dossiers en syllabi ter beschikking. Deze documenten worden steeds aangepast aan de nieuwe of aangepaste wetgeving en kunnen gratis en onbeperkt gedownload worden in verschillende talen.

 

Blijf op de hoogte

CIB Vlaanderen houdt haar leden via diverse kanalen op de hoogte van wat leeft binnen onze beroepsvereniging en binnen de vastgoedwereld. Wij informeren onze leden via onze digitale nieuwsbrieven, maar ook via onze magazines Vastgoedflitsen en CIB info. CIB-leden hebben gratis toegang tot alle informatie op CIBweb.be. Dit digitale sectorplatform biedt een schat aan informatie voor de vastgoedprofessional. Naast de modeldocumenten, dossiers en syllabi vinden onze leden er een zeer ruime bibliotheek met alle vastgoedthema's die de laatste jaren aan bod zijn gekomen in de talrijke CIB-publicaties, de lijst van alle gemeenten met een goedgekeurd plannen- en vergunningenregister, de recente standpunten van CIB Vlaanderen inzake diverse vastgoeddossiers, ... In de agenda zie je een overzicht van alle ledenvergaderingen, CIB-evenementen en VIVO-opleidingen. Voor het aanwerven van nieuwe medewerkers kan je gratis een vacature plaatsen op CIBweb. Elk CIB-lid wordt trouwens automatisch opgenomen in de zoekmodule 'Vind een vastgoedmakelaar in je buurt'.

 

Opleiding en vorming

Elke vastgoedmakelaar is verplicht om 10 uur opleiding per deelkolom per jaar te volgen. CIB Vlaanderen voorziet daarom in permanente vorming.
VIVO, het Vlaams Instituut Vastgoedopleiding, biedt het hele jaar door opleidingen aan. Zowel juridische, technische als commerciële vastgoedthema’s kwamen aan bod. Daarnaast organiseren VIVO en CIB Vlaanderen sinds 2013 exclusieve studie- en netwerkmomenten onder de noemer Vastgoedacademie. CIB-leden genieten steeds van een voordeeltarief.

 

Netwerking tijdens events

De provinciale CIB-afdelingen organiseren op regelmatige tijdstippen ledenvergaderingen. Tijdens deze vergaderingen komen actuele vastgoedthema's aan bod, maar daarnaast zijn het vooral ontmoetingsmomenten voor onze leden. Naast andere leden ontmoeten ze er ook onze ledenconsulenten, onze structurele partners en de CIB-huisadvocaten. Iedere aanwezigheid telt bovendien voor één uur permanente vorming voor het BIV. Ook onze evenementen zoals de Real Estate Awards en het Vastgoedcongres zijn de momenten bij uitstek om te netwerken met mensen uit de vastgoedwereld.

 

Belangenbehartiging op alle niveaus

CIB Vlaanderen behartigt actief de belangen van haar leden. Wij zetelen in tal van organisaties, adviesorganen en commissies en hebben ook contacten met beleidsmakers op alle niveaus. Op die manier brengen wij bepaalde sectorale problemen of bekommernissen onder de aandacht en zoeken we naar oplossingen. Daarnaast werkt CIB Vlaanderen samen met verschillende aanverwante sectoren. Zo zijn er de samenwerkingsprotocollen met de notarissen (KFBN), de architecten (NAV) en de vastgoedpromotoren (BVS). De informatie-uitwisseling komt de sector ten goede en samen denken we actief na over relevante vastgoedthema’s. Ga naar het overzicht van alle organisaties waarin CIB Vlaanderen is vertegenwoordigd of waarmee CIB Vlaanderen samenwerkt.

 

Commerciële voordelen dankzij sterke partnerships

Via een aantal sterke partnerships biedt CIB Vlaanderen bijkomende voordelen aan haar leden. Naast deze structurele partnerships sluit CIB Vlaanderen geregeld – al dan niet tijdelijke – samenwerkingen af. Zo is er de samenwerking met tankstation Q8 en uitgeverij Die Keure. Ook de Reprobelbijdrage voor leden wordt betaald door CIB Vlaanderen. 

 

Eigen aan CIB

Gebruik van de naam & het logo van CIB.
Vermelding op cibweb.be bij de zoekfunctie "Zoek een vastgoedmakelaar".

 

Interesse om CIB-lid te worden?

Simuleer hier in enkele stappen jouw CIB ledenbijdrage. Of klik hier om lid te worden.

 

Hulp nodig? Contacteer meteen uw persoonlijke ledenconsulent:

KUST & ANTWERPEN - Sven De Vuyst   |   sven.de.vuyst@cib.be   |   0491 11 95 88

WEST- & OOST-VLAANDEREN - Ernst-Jan Driezen   |   ernst.driezen@cib.be   |   0479 39 80 52

VLAAMS-BRABANT BRUSSEL & LIMBURG - Michel Engelbosch   | michel.engelbosch@cib.be   | 0473 83 97 61