NieuwsRSS

De ‘appartementisering’ van Vlaanderen zet in sneltempo door. Een vierde (27%) van alle bestaande woningen zijn appartementen. En dat aantal stijgt tegen 2022 tot 29 procent, blijkt uit prognoses van de Vlaamse Confederatie Bouw die De Tijd kon inkijken. De appartementen zullen zo de ‘open bebouwing’ - vrijstaande huizen - verdringen als voornaamste woonvorm.

22/02/2019

Het asbestcertificaat, dat een asbestinventaris verplicht bij elke verkoop van een woning, komt er binnenkort. Dat heeft Vlaams minister voor Natuur, Klimaat, Omgeving en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) gezegd in De inspecteur op Radio 2.

22/02/2019

De strengste energienorm voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, die pas vanaf 2021 zal gelden, wordt nu al door zes op de tien nieuwbouwwoningen gehaald. Dat heeft Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) gezegd op de bouw- en verbouwbeurs Batibouw. Zij verwijst naar het groeiende bewustzijn rond klimaat en energie, en naar de fiscale stimuli en premies.

22/02/2019

Vennootschappen krijgen meer tijd om zich in te schrijven in het UBO-register. Dat register houdt informatie bij over de uiteindelijke begunstigde van een vennootschap, die zich bijvoorbeeld achter verschillende entiteiten kan verbergen. Zo hoopt de overheid anonieme vermogens boven water te halen in de strijd tegen witwaspraktijken en fiscale fraude.

19/02/2019

Je hebt het ongetwijfeld al in de pers vernomen: indien je als werkgever je outplacementverplichtingen niet nakomt, kan de VDAB je voortaan een sanctie van €1.800 opleggen. De ideale gelegenheid om even te herhalen dat outplacement verplicht is als de ontslagen werknemer aan bepaalde voorwaarden voldoet.

18/02/2019

Met de Real Estate Awards bekroont en stimuleert CIB Vlaanderen al dertien jaar lang het ondernemerschap in de vastgoedsector. Ken jij iemand die zo’n vastgoedaward verdient? Of vind je de tijd rijp om zelf mee te dingen naar de award Vastgoedbelofte of Vastgoedondernemer van het Jaar? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen.

15/02/2019

De Belgische banken geven nog altijd te vlot leningen aan mensen die kwetsbaar zijn, zegt de Nationale Bank in haar jaarverslag. Karel Van Eetvelt, de topman van de bankenfederatie Febelfin, dringt aan op forse maatregelen, zei hij in De Ochtend op Radio 1. "De zelfregulering binnen de bankensector werkt duidelijk niet voldoende."

15/02/2019

Pagina's