Belgen blijven massaal Spaanse 'casas' kopen

05 mei 2017
Teaser: 

Het aantal Belgen met een vakantiewoning in Spanje ligt veertien keer zo hoog als tien jaar geleden. Een recordaantal van 3.243 Belgen kocht vorig jaar een Spaanse casa, terwijl er dat in 2006 nauwelijks 226 waren. Dat stelt de Belgische marktleider en Vastgoedondernemer 2016 Azull.

In 2016 kochten 3.243 Belgen een tweede verblijf in Spanje. Dat is een stijging van 11,6 procent tegenover 2015, toen 'nog maar' 2.907 Belgen de sprong waagden. Tegenover 10 jaar geleden valt een gigantische stijging van het aantal Belgische kopers in Spanje op te tekenen. Toen kochten slechts 226 Belgen een tweede verblijf in het land.

Spaanse prijzen stijgen
De verkoopprijzen in Spanje blijven nochtans stijgen, al liggen ze nog altijd een stuk lager dan die op de Belgische vastgoedmarkt. Op één jaar tijd stegen de Spaanse woningprijzen met ruim vijf procent. En ook dit jaar worden prijsstijgingen van vier à vijf procent voorspeld. In 2016 zocht de Belg massaal naar een tweede verblijf in Spanje met een kostprijs van gemiddeld 150.000 euro. De populairste plaats is aan de Costa Blanca, gevolgd door de Costa del Sol.

Voor de (klein)kinderen
Wat vooral opvalt, is dat meer en meer Belgen hun buitenverblijf niet alleen voor zichzelf kopen, maar ook voor de komende generaties. Eén op de vier Belgen die zich een Spaans huis aanschaft, laat volgens Azull zijn kinderen, kleinkinderen of andere familieleden mee beslissen en genieten. Meestal gaat het dan om de babyboomgeneratie die het geld op tafel legt. Negen op de tien babyboomers leent zelfs niet voor de aankoop.

Bron: De Standaard

Lees het volledige artikel.

 

Share: