Fiscus geeft geen boete voor wie zich vergist bij aangifte woonlening

29 mei 2015
Teaser: 

Door de gewijzigde regels voor de aangifte van de woonbonus is de kans groot dat er dit jaar meer mensen in de fout gaan bij het invullen van hun belastingbrief. Maar de fiscus zal zich soepel opstellen en geen administratieve sanctie opleggen.

Dat schrijft De Tijd. Zoals al langer bekend kunnen voor het invullen van het woonkrediet in de belastingaangifte de codes van vorig jaar niet klakkeloos worden overgenomen. ‘Als de belastingplichtige zich vergist heeft bij het invullen van de codes voor de woonfiscaliteit zal de administratie zich soepel opstellen en voor deze loutere vergissing geen administratieve sanctie opleggen’, zegt Francis Adyns, woordvoerder van Financiën, in de krant.

Door de zesde staatshervorming wordt in de aangifte een onderscheid gemaakt tussen een lening voor de gezinswoning en die voor ander vastgoed zoals een tweede verblijf of verhuurd vastgoed. De door de eigenaar zelf bewoonde woning valt onder de bevoegdheid van de gewesten, voor het overige vastgoed blijft de federale overheid de regels bepalen.

Bron: De Standaard

Share: