Hello Bank komt met stunttarief voor woonleningen op de proppen

12 september 2017
Teaser: 

Hello Bank, de onlinebank van BNP Paribas Fortis, positioneert zich opnieuw als prijsbreker op de markt voor woonkredieten. Met een stunttarief van 1,65% voor een lening op 20 jaar doet niemand beter. Al zijn aan dit stunttarief wel voorwaarden verbonden.

Voor een lening op 20 jaar met een vast tarief zakt de rente van 1,90 naar 1,65 procent - het laagste tarief sinds de lancering van Hello Bank in januari vorig jaar. Om dat tarief te krijgen moeten kandidaat-kopers wel aan voorwaarden voldoen. Zo moet u uw loon laten storten op een rekening bij de bank, een schuldsaldo- en brandverzekering afsluiten bij de verzekeraar AG Insurance én niet meer dan 80 procent van de aankoopwaarde van de woning lenen.

Tarieven moeilijker haalbaar voor grootbanken
Wat met de grootbanken? Die volgen de markt natuurlijk op de voet. Maar met hun hogere kostenstructuur - zij zetten meer in op advies in kantoren - zijn zulke lage tarieven moeilijker haalbaar.

Voor wie shopt en een goed dossier kan voorleggen, zijn er wel mogelijkheden, blijkt op de vergelijkingssite Spaargids.be. Bovendien is Hello Bank minder flexibel dan de grootbanken en biedt ze enkel vaste formules aan, geen variabele. Het wordt dan ook uitkijken wat de bank gaat doen als de rente fors zou stijgen.

Hello Bank zegt in het eerste halfjaar van 2017 330.000 bezoekers op haar platform te hebben gekregen, tegenover 172.000 een jaar geleden. Daar vloeiden 1.340 kredietaanvragen uit voort, tegenover 550 een jaar eerder.

Bron: De Tijd

Share: