Herfinancieren woonlening? Oude woonbonus blijft behouden!

16 januari 2015
Teaser: 

De rentevoeten voor hypothecaire leningen liggen vandaag historisch laag, en dat is veel woningbezitters niet ontgaan. Zo meldden de banken recent dat steeds meer mensen kiezen voor een herfinanciering van hun woonlening. Belangrijk om weten: in geval van herfinanciering kan je nog steeds genieten van de oude, voordeligere woonbonus. Zelfs wanneer je daarvoor naar een andere bank trekt.

Eind vorig jaar hadden de banken de handen vol met particulieren die nog voor het einde van het jaar een hypothecaire lening wilden afsluiten, om zo nog te kunnen profiteren van de 'oude', voordeligere woonbonus.

Had je in 2014 al een hypothecaire lening lopen, en wil je je lening met hogere rentevoet vervangen door eentje met een lagere, vrees dan niet. De  oude woonbonus van vóór 2015 blijft behouden in geval van herfinanciering.

Je kan voor je herfinanciering bij je huidige bank polsen, al kiezen veel particulieren ook voor een andere bank. Kies je voor een andere bank, houd dan ook rekening met de kosten voor de handlichting, de notariskosten en registratierechten.

 

Share: