Hervorming woonbonus nog niet voelbaar op huizenmarkt

10 april 2015
Teaser: 

De hervorming van de woonbonus in Vlaanderen heeft de huizenmarkt niet doen instorten. Integendeel, de ultralage rente zorgt zelfs voor een stimulans van de verkoop in het eerste kwartaal. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer.

In Vlaanderen steeg het aantal transacties in het eerste trimester met 3,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In Wallonië is er zelfs een groei met 15,9 procent. Brussel vormt een uitzondering: daar daalde het aantal vastgoedtransacties met 3,2 procent.

Voor heel België lag het aantal vastgoedtransacties 6,7 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2014. Maar tegenover eind 2014 - een uitzonderlijke periode toen veel Vlamingen nog van de oude woonbonus wilden profiteren - was er wel een daling met 2,9 procent.

Terwijl de groei in januari en februari nog bescheiden bleef, explodeerde die in maart: +15,9 procent meer transacties dan in maart 2014.

Ook de prijs van vastgoed bleef in Vlaanderen overeind, ondanks het wegvallen van de woonbonus. Een huis kost nu gemiddeld 254.212 euro (+0,5 procent) en een appartement 207.979 euro (+0,9 procent).

Bron: VRT

 

Share: