Logiesdecreet: overgangsperiode brandveiligheidsattest definitief afgelopen op 1 april 2018

04 mei 2018
Teaser: 

Begin dit jaar hebben we vanuit CIB Vlaanderen en CIB Kust geprobeerd om de overgangsperiode voor het aanvragen van een brandveiligheidsattest te laten verlengen. Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) was daar echter absoluut niet toe bereid. Er is dus geen verlenging van de overgangsperiode gekomen: deze is definitief afgelopen op 1 april 2018, alle gegronde argumenten ten spijt.

Sinds 1 april moeten alle logies dus over een brandveiligheidsattest beschikken. Zo niet, loopt de eigenaar-exploitant het risico op een geldboete of zelfs een bevel tot stopzetting. Ook al is dit juridisch gezien de stand van zaken, het neemt natuurlijk niet weg dat we vanuit CIB Vlaanderen en CIB Kust pogingen blijven ondernemen om pragmatische oplossingen te bekomen voor de meest prangende problemen. Zodra hier meer nieuws over te melden valt, zullen we onze leden hierover onmiddellijk informeren.

Niettemin raden wij alle verhuurkantoren toch aan om met bekwame spoed verder in te zetten op het sensibiliseren van de eigenaars om de nodige keuringen, werken, … te laten uitvoeren, en aansluitend het brandveiligheidsattest aan te vragen.

Ontdek de laatste stand van zaken op CIBweb.be
De studiedienst houdt ondertussen de beschikbare documenten en tools in het dossier ‘Het Vlaamse Logiesdecreet’ op CIBweb.be zo actueel mogelijk. Ook werd de syllabus op CIBweb.be zopas geactualiseerd, waarin onder meer rekening wordt gehouden met de recentste aanbevelingen en interpretaties van de Technische Commissie Brandveiligheid.

 

Share: