Nieuwe tool om voorkooprecht te checken

08 mei 2017
Teaser: 

Als vastgoedmakelaar moet je (potentiële) kopers informeren of er op het onroerend goed al dan niet een voorkooprecht rust. Dankzij de nieuwe gratis tool 'Recht van voorkoop' - beschikbaar op CIBweb.be en vastgoedloket.be - kan je dit voortaan snel en eenvoudig controleren.

Je kan de opzoeking uitvoeren aan de hand van een adres of een perceelnummer. De tool geeft je vervolgens een overzichtelijk uittreksel (pdf) met het resultaat van de bevraging. De tool bevat daarnaast een overzicht en historiek van al je opvragingen.

Authentieke geografische databron
De bevraging gebeurt in samenwerking met Informatie Vlaanderen en is het resultaat van een online bevraging van het geografisch themabestand 'Vlaamse voorkooprechten' dat erkend is als authentieke geografische bron m.b.t. de Vlaamse Rechten van voorkoop. Het themabestand bevat alle percelen waarop een Vlaams voorkooprecht van toepassing is. Je hoeft geen andere bronnen te raadplegen.

Hoe van start gaan?
Indien je reeds over een Immo-Connect account beschikt, kan je je onmiddellijk aanmelden via de knop 'Aanmelden'. Indien je nog niet over een Immo-Connect account beschikt, moet je je eerst registeren.

Hulp nodig?
Bij vragen kan je steeds contact opnemen met de helpdesk via rechtvanvoorkoop@vastgoedloket.be of op 09 243 10 25.

Raadpleeg ook onze uitgebreide FAQ voor de meest gestelde vragen en antwoorden

Een samenwerking met: 

 
 

 

Share: