OESO vraagt maatregelen om oververhitting huizenmarkt tegen te gaan

28 november 2017
Teaser: 

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is voorstander van maatregelen om een oververhitting van de huizenmarkt in ons land te counteren. Eerder maande de Nationale Bank de regering al aan tot maatregelen om de huizenmarkt af te koelen.

De Belgische banken staan volgens de economische denktank stevig in hun schoenen. Maar de aanhoudende lage rente zou wel eens risico's met zich mee kunnen brengen, waarschuwt de OESO. De prijzen van woningen en het aantal leningen zijn al aanzienlijk gestegen. Extra maatregelen om 'risico's gerelateerd met de huizenmarkt te temperen zouden welkom zijn', adviseert de OESO.

Extra kapitaalbuffer
Eerder maande de Nationale Bank de regering al aan om extra maatregelen te nemen om de vastgoedmarkt af te koelen. De centrale bank wil Belgische banken verplichten een extra kapitaalbuffer van zowat 550 miljoen euro aan te leggen voor hun portefeuille hypothecaire kredieten.

Schuldenberg afbouwen
Traditioneel blijft de denktank hameren op het verminderen van de Belgische schuldenberg. De regering mag niet afwijken van het voorziene pad om die berg af te bouwen, klinkt het.

Bron: Knack.be

Lees het volledige artikel.

Share: