Recordaantal hypotheken afgesloten in 2014

20 januari 2015
Teaser: 
In 2014 werden meer dan 231.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van meer dan 25,5 miljard euro (exclusief herfinancieringen). Daarmee bevindt de Belgische hypotheekmarkt zich in 2014 op het hoogste niveau ooit, vooral dankzij een uitzonderlijk sterk vierde trimester. Dat meldt Febelfin dinsdag op basis van statistieken van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).
 

‘De combinatie van de aangekondigde verlaging van de woonbonus in Vlaanderen vanaf 2015, de verwachte aanpassing van de woonbonus in de andere regio’s en de lage rentevoeten heeft tot deze sterke stijging van de kredietaanvragen en van de kredietverlening geleid’, zegt Ivo Van Bulck, Secretaris-generaal van de Beroepsvereniging van het Krediet.

Herfinancieringen buiten beschouwing gelaten, stegen zowel het aantal als het bedrag van de kredietaanvragen in 2014 met 9 procent. Deze stijging komt volledig op rekening van de tweede jaarhelft.

Het aantal verstrekte kredietovereenkomsten steeg ten opzichte van 2013 met meer dan 11 procent. Het overeenstemmende bedrag steeg met bijna 15 procent.

Bron: Het Nieuwsblad

Share: