Toenemend aantal woonleningen om te investeren in vastgoed

29 januari 2016
Teaser: 

Almaar meer Belgen sluiten een woonlening af om te beleggen in vastgoed. De afgelopen vijf jaar is het aantal vastgoedbeleggers gestegen met 17 procent. Dat leert een onderzoek van KBC.

Een op de vijf Belgen die vandaag een hypothecaire lening afsluiten, doet dat omdat hij wil beleggen in vastgoed. Vooral de 50-plussers kloppen almaar vaker aan bij hun bank om te investeren in vastgoed. Het aantal vastgoedbeleggers in die leeftijdscategorie is sinds 2010 gestegen van 29 procent tot 36 procent in 2015.

Volgens de bank zijn er verschillende redenen waarom het bij 50-plussers kriebelt om te investeren in vastgoed. "Om te beginnen blijven ze langer aan de slag en is hun gemiddeld inkomen hoger dan dat van jongere mensen", meldt KBC in een persbericht. Voorts blijkt dat zij nieuwe financiële horizonten opzoeken nu de spaarboekjes weinig opbrengen. "Tegenover de lage spaarrente staat de historisch lage rente voor woningkredieten, waardoor steeds meer mensen vastgoedbelegger worden", gaat de bank verder.

Bron: Moneytalk

Share: