Vastgoedinfo – Vlaanderen nog gebruiksvriendelijker en met nog meer vastgoedinformatie

16 april 2018
Teaser: 

Goed nieuws voor de gebruikers van Vastgoedinfo – Vlaanderen: de tool werd zopas gebruiksvriendelijker gemaakt én uitgebreid met een nieuwe informatievraag, met name de 'gemiddelde vastgoedprijzen'.

Met de nieuwe tool  Vastgoedinfo – Vlaanderen  lanceerde CIB Vlaanderen een nieuw digitaal werkinstrument voor de vastgoedmakelaar waarbij hij op basis van één opzoeking op adres of perceel verschillende overheidsbronnen kan raadplegen.  Amper drie maanden na de lancering is de tool volledig ingeburgerd bij de vastgoedmakelaars. Zo werden er in maart maar liefst 4.200 uittreksels aangevraagd. Elk uittreksel heeft een antwoord op volgende informatievragen:

Recht van voorkoop

  • Is er een Vlaams voorkooprecht van toepassing op het onroerend goed?

Informatieplicht overstromingsgevaar

  • Is het goed gelegen in een risicozone voor overstromingen?
  • Is het gelegen in een mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied?
  • Is het goed gelegen in een afgebakende oeverzone of afgebakend overstromingsgebied?

Gewestinfo

  • Wat is de stedenbouwkundige bestemming volgens het gewestplan?
  • Is het onroerend goed ingetekend in de contouren van een Gewestelijk Ruimtelijk uitvoeringplan?

Nieuwigheden

De update naar de nieuwe versie, brengt volgende nieuwigheden met zich mee:

  • Aparte uittreksels per informatieaanvraag

Vanaf nu heb je de keuze om per informatieaanvraag een apart uittreksel te downloaden of te kiezen voor het samenvattende uittreksel. Op deze manier komen we tegemoet aan de wens van de vastgoedmakelaars die graag zowel de individuele uittreksels als afzonderlijk documenten wensen te publiceren op hun kantoorwebsite.
 

  • Nieuwe informatieaanvraag: gemiddelde vastgoedprijzen

De informatievraag 'gemiddelde vastgoedprijzen' biedt een antwoord op de vraag: Wat zijn de gemiddelde vastgoedprijzen in de gemeente waar het onroerend goed gelegen is? De gemiddelde vastgoedprijzen zijn de gegevens over de verkopen van vastgoed van de Algemene Directie Statistiek van de Federale overheidsdienst Economie. Deze statistieken zijn gebaseerd op de gegevens van de verkoopakten die verwerkt worden door de Algemene Directie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD) van de FOD Financiën. Via de tool Vastgoedinfo – Vlaanderen kan je er voortaan voor kiezen om deze gegevens op te nemen in je vastgoeduittreksel.

Nieuwigheden gebruiken?

Indien je al geregistreerd bent op de tool kan je je onmiddellijk aanmelden met je Immo-Connect account op de Vastgoedinfo – Vlaanderen tool. Indien je nog niet beschikt over een Immo-Connect account, moet je je eerst registeren.

Bij vragen kan je steeds contact opnemen met de helpdesk via vastgoedinfo@vastgoedloket.be of op het nummer 09 243 10 27.

Je kan de tool terugvinden op CIBweb.be en op het Vastgoedloket.

 

Share: