Verkopen in overstromingsgevoelig gebied: tips & tricks

27 maart 2017
Teaser: 

Wanneer je een woning in overstromingsgevoelig gebied verkoopt, krijg je ongetwijfeld vragen over wat de gevolgen kunnen zijn. Als vastgoedmakelaar wil je kandidaat-kopers zo goed mogelijk informeren, zo blijkt uit de evaluatie van de informatieplicht die de Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) vorig jaar organiseerde in samenwerking met CIB Vlaanderen en het Notariaat.  Onderstaande tips & tricks kunnen alvast nuttig zijn voor je klanten.

  • De waterbeheerder kan meer informatie geven over de ernst en de frequentie van de overstromingen op de locatie van de woning of bouwgrond. Sinds kort staat de waterbeheerder op de kaartafdruk voor de toepassing van de informatieplicht op www.waterinfo.be.
     
  • De brochure “Overstromingsveilig bouwen en wonen” licht toe hoe je het best bouwt of verbouwt in overstromingsgevoelig gebied en met welke (kleine) maatregelen je schade door overstromingen kan voorkomen of beperkt houden. Heb je graag enkele papieren brochures voor je klanten, vraag ze dan aan via secretariaat_ciw@vmm.be.
     
  • Meer technische informatie over beschermingsmaatregelen, zoals waterkerende deuren, waterbestendig metselwerk enz. is te vinden op de website van de VMM.

Bron: Vlaamse Milieumaatschappij

Share: