Vlaming stelt aankoop woning uit

05 april 2018
Teaser: 

Vorige maand werden er in Vlaanderen opnieuw minder woningen verkocht dan een jaar geleden. De aangekondigde hervorming van de registratierechten maakt dat kandidaat-kopers hun plannen uitstellen.

Eind vorig jaar kondigde de Vlaamse regering een hervorming van de registratierechten aan voor de aankoop van een gezinswoning. De bedoeling is om de nieuwe regeling vanaf juni te laten ingaan, zo liet minister van Begroting Bart Tommelein onlangs verstaan.

De onzekerheid over de startdatum deed de Vlaming met de baksteen in de maag op de rem gaan staan. In januari was er nog een stijging van het aantal vastgoedtransacties met 3,2 procent, maar in februari noteerde de federatie van notarissen een daling van 7,9 procent. En ook vorige maand vielen de verkopen terug met 7,6 procent tegenover een jaar geleden, tot 17.400 transacties.

Invloed op prijzen?
Over het hele eerste kwartaal staat de teller nu op -4,1 procent. Het is afwachten of de terugval in transacties ook een invloed gehad heeft op de prijzen. Over twee weken zou daar meer duidelijkheid over moeten zijn, wanneer de notarissen een nieuwe vastgoedbarometer publiceren.

Bron: De Tijd

Lees het volledige artikel.

Share: