CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

SmartBid: een schot in de roos

Nieuws 8 februari 2024
Detail page

In de dynamische vastgoedmarkt zoeken makelaars voortdurend naar innovatieve manieren om hun panden optimaal te presenteren en de beste verkoopvoorwaarden te realiseren. West-Littoral, geen onbekende aan onze Belgische Kust, behaalde een verkoopprijs aanzienlijk boven de richtprijs dankzij SmartBid’s ‘online zichtbare biedingsronde’. Kantoormedewerker en erkend makelaar Jules Bruggeman legt uit hoe dat in zijn werk ging.

Studio met zeezicht

Eind december kwam er een gerenoveerde studio met zeezicht in hun portefeuille. De interesse bleek enorm door de talloze bezoekaanvragen en potentiële kopers die meteen aangaven de richtprijs te willen bieden. Deze verkoop leek ideaal om de markt te laten uitspelen via een online zichtbare biedingsronde.
In samenspraak met de verkoper, Koos Jules Bruggeman ervoor om een ‘online zichtbare biedingsprocedure’ te organiseren, met SmartBid als juridisch onderbouwde tool.

Slimme keuze voor SmartBid

Potentiële bieders werden vooraf geïnformeerd tijdens de bezoekmomenten en ontvingen de SmartBid-uitnodigingslink samen met de verkoopdocumenten via e-mail. Het bieden kon beginnen!

Pas in de laatste uren van de biedingsronde werd duidelijk welke partijen hun hart verloren hadden aan de studio. Het hoogste en winnende bod kwam zo maar liefst 40% hoger dan de richtprijs uit.

Dit scenario is volgens Jules Bruggeman absoluut te danken aan de unieke werking van SmartBid en zou wellicht niet gehaald zijn via het traditionele bieden onder gesloten omslag.

SmartBid, van biedingsprocedure tot afhandeling

De verkopers konden de biedingen online volgen, en achteraf stuurde vastgoedmakelaar Jules het hoogste bod officieel door ter aanvaarding. Na digitale ondertekening door de verkopers werd de biedende partij telefonisch ingelicht, waarna ook zij de nodige documenten per mail mochten ontvangen. Zowel de verkoper als de weldra nieuwe eigenaars waren dolenthousiast, en daar doen we het voor!

Start nu met SmartBid

West-Littoral heeft met dit succesverhaal bewezen dat slim bieden met SmartBid de sleutel kan zijn tot een optimale verkoop. Het opzetten van de procedureparameters was een fluitje van een cent, zegt Jules Bruggeman.

CIB-leden kunnen dit jaar SmartBid gratis gebruiken. Wil jij graag aan de slag gaan met SmartBid, maar weet je niet waar te beginnen? Geniet nu van een gratis begeleidingstraject op maat.

Ik wil starten met SmartBid met persoonlijke begeleiding.


Structurele partners

ChecknetKorfineACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.