Genkse bouwgrond in erfpacht voor 85 euro per maand

18 januari 2016
Teaser: 

De stad Genk heeft voor vijftien verkavelingen een pilootproject opgestart waarbij bouwers de grond in erfpacht kunnen nemen. Dat betekent dat ze voor een bouwgrond van 100.000 euro slechts 85 euro per maand zouden moeten afbetalen.

De grond blijft wel eigendom van de stad, maar de erfpacht loopt voor 99 jaar. Het initiatief is vooral voor jonge gezinnen bestemd. Het project is een Belgische primeur.

Schepen Michaël Dhoore maakte het initiatief gisterenavond bekend tijdens de jaarlijkse Gestelde Lichamen in de Limburghal. Dat is de nieuwjaarsreceptie van de stad voor verantwoordelijken uit alle sectoren in Genk. “We merken al langer dat bouwen voor jonge gezinnen almaar moeilijker wordt”, zegt Dhoore, schepen van Ruimtelijke Ordening. “Daarom dat we al een tijdje op zoek zijn naar een alternatief. De erfpacht ligt al langer op tafel, maar nu geven we er ook concreet vorm aan.”

“Die erfpacht is in principe op maat van bedrijven geschreven. Het gaat dan van een periode van minimum 27 tot maximum 99 jaar. We gaan dat systeem nu ook toepassen voor jonge mensen die willen bouwen.”

 

 

Share: