KBO-VME tool vernieuwd: beëindiging mandaat en nieuwe benoeming nu in één vlotte beweging

06 mei 2019
Teaser: 

Sinds 1 april 2017 moet elke VME de benoeming/aanstelling van zijn syndicus in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) registreren. CIB Vlaanderen heeft hiervoor de gebruiksvriendelijke tool 'KBO-VME' ontwikkeld in samenwerking met Liantis. Je kan de tool via CIBweb.be of vastgoedloket.be raadplegen. Belangrijk om te weten: de tool werd zopas vernieuwd. Zo kan je de beëindiging van het mandaat van een zittende syndicus en de aanvang van een benoeming als nieuwe syndicus voortaan in één vlotte beweging uitvoeren! Op die manier worden de kosten van een extra aanvraag uitgespaard.

Nieuwigheden
Deze nieuwigheden werden zopas toegevoegd aan de KBO-VME tool:

  • Einde mandaat als zittende syndicus: de syndicus vertrekt vanuit een bestaand mandaat in de KBO en geeft alle gegevens in om deze te beëindigen, waarna dit bij Liantis wordt geregistreerd en in de KBO wordt gepubliceerd.
     
  • Einde + aanvang in één beweging: de syndicus vertrekt vanuit diens bestaand mandaat in de KBO en vult alle gegevens in om deze te beëindigen en onmiddellijk een nieuw mandaat te registreren voor een andere syndicus, waarna dit bij Liantis wordt geregistreerd en in de KBO wordt aangepast. Door beide stappen in een beweging uit te voeren, wordt de kost van een extra aanvraag bespaard.
     
  • Overzicht: hier wordt een historiek bijgehouden van wat per syndicus binnen de tool reeds is aangevraagd. Elke syndicus binnen de organisatie heeft hier zijn eigen lijst (tab) met aanvragen (nieuw of beëindiging). Verder kan via deze weg ook naar het detail van de aanvraag worden gegaan.
Share: