Registreer gratis en online je huurovereenkomsten met MyRent Pro

16 februari 2015
Teaser: 

Na Kadasterfinder, de BTV-tool voor het aanvragen van keuringsattesten, ... kan je voortaan genieten van een nieuwe tool die je werk als vastgoedmakelaar aanzienlijk versnelt en vereenvoudigt. Zo kan je de huurovereenkomst voor je verhuurders gratis en online registreren met MyRent Pro, een realisatie van CIB Vlaanderen, het BIV en de FOD Financiën. Met deze tool bouw je op een duidelijke en gestructureerde manier je huurovereenkomst op en registreer je deze automatisch online. Voorlopig kan je deze nieuwe tool al gebruiken in de regio's Brugge en Luik. In april volgt de rest van het land.

Wie een onroerend goed verhuurt, is verplicht om het verhuurcontract te registreren bij de federale overheid. Sinds 2008 kunnen verhuurders hun huurovereenkomst digitaal registreren bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën met de e-service MyRent. Voortaan kan je ook als vastgoedmakelaar de huurovereenkomst voor je verhuurders gratis en online registreren met MyRent Pro.

Regio's

Voorlopig is de toepassing al beschikbaar in de regio's Brugge en Luik. In maart volgt de rest van het land. Wanneer het zover is, zal je dit ook vernemen via onze communicatiekanalen.

Wie kan MyRent Pro gebruiken?

MyRent Pro is voorbehouden voor BIV-erkende vastgoedmakelaars. Al kunnen ook erkende medewerkers (SF323) hiervan gebruik maken, dit op voorwaarde dat er zich een actief BIV-lid in de organisatie bevindt en de tool heeft geregistreerd. Op deze manier kan men, als erkend  medewerker, het mandaat krijgen van het BIV-lid en zo de tool gebruiken.

Hoe aanmelden bij MyRent Pro?

  • Aanmelden bij MyRent Pro doe je aan de hand van eID (elektronische identiteitskaart).
  • Je klikt op ‘Aanmelden’, gevolgd door ‘Aanmelden met eID’. Indien de installatie van de eID-software correct is, zal de browser op dit punt vragen je certificaat te selecteren en vervolgens de pincode van je eID in te geven.
  • Bij een succesvolle aanmelding krijg je in de rechterbovenhoek je naam te zien. Bij het eerste gebruik volgt na de aanmelding ook een éénmalige registratie. Deze voltooi je door de opgegeven stappen te volgen.
  • Als zowel het aanmelden als het registreren correct verliepen, krijg je in de rechterbovenhoek je naam te zien gevolgd door de naam van je organisatie. Zie je dit niet, klik dan op je naam en selecteer je organisatie als ‘actieve organisatie’.

Vragen?

Heb je vragen of problemen? Mail naar support@myrentpro.be.

Share: