Een BTV conditiemeting = een zicht op de toekomst

woensdag, 24 oktober, 2018
Teaser: 

Wil je graag weten of je gebouw nog wel in goede staat is en welke delen dringend aan vervanging toe zijn? Dat kan! Door middel van een conditiemeting door BTV wordt de staat van je gebouwonderdelen in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt een onderhoudsplanning opgesteld, inclusief een kostenraming voor de komende vijf jaar.

Gelet op de hervormde wet op de mede-eigendom wordt er aan de Algemene Vergadering (AV) gevraagd om een reservekapitaal bijeen te sparen. Maar waar moet dit dan voor dienen? Welke zijn de noden van het gebouw? Welke investeringen zijn prioritair, hetzij bouwtechnisch, hetzij volgens de wetgeving ( bv. dakisolatie – Vlaamse Wooncode )? Hoe kan een syndicus dit het best inschatten? Wat is de impact voor het spaargedrag de komende jaren?

Visuele inspectie met de NEN 2767
Wil je het gebouw eens laten spreken waar de pijnpunten zitten, gebruik dan een uniforme methode om de conditie van het gebouw te meten en in kaart  te brengen, namelijk de NEN 2767. Een gecertificeerd BTV-inspecteur kan voor jou de visuele inspectie van je gebouw in kaart brengen met de NEN 2767. Op basis hiervan kan er, samen met de syndicus of AV, een lijst van gewenste staat van het gebouw getoetst worden. Zo kan BTV voor jou de  onderhoudsmaatregelen en onderhoudscycli voorstellen, inclusief de te verwachten kosten.

Het spreekt voor zich dat elke mede-eigenaar hierin wel geïnteresseerd is.

Een BTV conditiemeting van het gebouw = een zicht op de toekomst van het gebouw en de mogelijke kosten.